top of page

Workshop Roomboter en een simpel vers kaasje

​4 mei 2025

​​​

Wil je leren hoe je Rauwmelkse roomboter en een simpel vers kaasje van Jersey melk maakt?

Deze middag gaan we met de hand, gefermenteerde rauwmelkse roomboter en een vers kaasje maken en uiteraard proeven op een vers Zuurdesem broodje.

​​

Wat kun je verwachten?

  • Gefermenteerde Rauwmelkse Roomboter: Van verse melk tot boter! Ik laat je zien hoe je de room afschept, fermenteert en daarna met de hand en machinaal de boter karnt tot roomboter (en karnemelk), een ambachtelijke techniek die de boter een rijke smaak geeft.

  • Vers Kaasje Maken: Daarna gaan we met melk een lekker, simpel kaasje maken. Deze kaas is heerlijk vers en perfect voor een broodbeleg dat je zelf hebt gemaakt!

​​​

Kosten: €75,- per persoon

Tijd: 13:30​ - tot rondom 15.30 uur

Inbegrepen: Koffie, thee met wat lekkers, je zelfgemaakte Roomboter & kaasje met een hand-out voor thuis

Gaat door vanaf 3 personen

​​

Deze workshop is voor iedereen die houdt van authentieke, zelfgemaakte producten en meer wil leren over ambachtelijke zuivelbereidingen. Geen ervaring nodig! Je leert stap voor stap hoe je de producten maakt, en natuurlijk mag je alles meenemen om thuis van te genieten.

​​
 

467470328_984401093706663_320100181987603871_n.jpg
462564961_1841159646291762_4786319857684835772_n.jpg

Volg ons op social media

  • De zonnehoed
  • De Zonnehoed

2019 by De Zonnehoed

bottom of page